Március 1-jén este 7 órakor Farkasék látogattak el a KUBIK-ba. A másfél órás filmvetítést követően a KUBIK-kal szemben lakó Hajdú Szabolcs és családja vendégeink voltak egy közönségtalálkozóra, ahol annak ellenére, hogy a filmjük már hetvenedik alkalommal került “lakásvetítés” keretei között bemutatásra, ugyanazzal a lendülettel és lelkesedéssel meséltek és válaszoltak a szakmát és filmet érintő kérdésekre.

A cselekmény rendkívül egyszerű: négy szülő, két gyerek, egy lakás és két nap, a szereplők között végbemenő, kiélezett konfliktusokkal tarkítva. A film csodálatosan magával ragadó hangulatát és életszagát az adja, amit többször is kiemelt a család: saját maguk, baráti szívességekből- tanítványok segítségével, egy magyar film átlagos költségvetésének század részéből, saját otthonukban, az életükben felmerülő mondatok és helyzetek felhasználásával készítették, saját kedvtelésükre. Ezáltal sokkal inkább sajátjuknak tekinthették és érezhették az eredményt és a dicsőséget amit Karlovy Varyban elértek, ugyanis onnan két Kristály Glóbusszal tértek haza.

Minden siker, díj és eredmény mellett még egy rettentően fontos jelenség megszületését eredményezte a filmjük, ami pedig a fentebb emlegetett “lakásvetítés”. Ezt Hajdú Szabolcs és felesége  Török-Illyés Orsolya azért találta ki, hogy a filmet- amihez eredetileg mindenki kis reményeket fűzött-, barátaiknak levetítsék.

Köszönjük a Hajdú családnak a beszélgetést és a részvételt.