Immár harmadik éve lehettünk az “Így dolgozunk mi” projekthét egyik állomása. A rendezvény minden évben készségfejlesztő tréningekkel, izgalmas szakmák és inspiráló életutak bemutatásával tágítja a diákok látókörét, és gyakorlati tanulással segíti hozzá őket olyan ismeretek elsajátításához, amit az iskolában elhanyagolnak.

Idén is lehetőségük nyílt a tanulóknak egy társadalmi témájú projektet választani, amelynek témáját a hét elején maguknak határozták meg és dolgozták ki. A KUBIK Rendezvénytermébe egy napra beköltözött fiatalok két előadást hallgattak végig az esemény keretei között. Elsőként Németh Zoltán, prezentációs tréner játékos feladatokon keresztül mutatta be a táborozóknak, hogy akár megfelelő adottságok nélkül, hogyan váljon bárki igazi előadóvá. A szituációs gyakorlatok végeztével a diákok elsajátították a magabiztos prezentálás alapszabályait.  Majd a nap folytatásaként Kósa Tekla, stressz kezelési konzultáns látta el őket hasznos tanácsokkal  a hétköznapi stressz források kezelésével kapcsolatban. Felhívta a diákok figyelmét a rendszerezés fontosságára, illetve kihangsúlyozta a koncentráció fontosságát.

A napot fáradtan, de rengeteg élménnyel gyarapodva fejezték be a diákok. Az egyik témára készült kisfilmet az alábbi linken tekinthetitek meg.