Szilvi és Andi másfél éve színesítik az életünket a KUBIK-ban.

Másfél év alatt számos kiállítást szerveztek hozzánk,  közösségi programjaink állandó résztvevői, mindig jókedvűek. Zenei ízlésük  különböző, de ez a napi közös munkát nem befolyásolja. :)
Már nagyon várták, hogy hónap dolgozói legyenek…:)

Ismerjétek meg őket itt a blogon, személyesen pedig péntek este legújabb kiállításmegnyítójukon.

 

Szilvi – mesélnél picit magadról, mit végeztél  és, hogy kerültél ennyire szoros kapcsolatba a “műtárgyakkal” :)

A Közgazdasági Egyetemet végeztem el, illetve már munka mellett a Művészettörténet szakot is.  Tudom, furcsa páros :) Bankban dolgoztam 9 évet, ott igen furcsának találták a „hobbimat”.  A műtárgyakkal már gyerekkoromban kapcsolatba kerültem.  Apukám művészeti író, műkereskedő volt. A műtárgy.com-ot 2011-ben alapítottam, amikor szülési szabadságon voltam. A kezdeti lelkesedésből aktív munka és szerelem lett :)

Andi – hogyan kerültél a céghez?  Mit végeztél, hol dolgoztál előtte?

Huu, én Szegeden tanultam esztétikát és itt is kezdtem el dolgozni 20 évesen a REÖK palotában, innen indult ez az egész szerelem. Majd feljöttem Budapestre, mert úgy gondoltam itt több lehetőségem lesz elhelyezkedni kulturális területen. Egy évig dolgoztam salesesként különböző cégeknél, majd egy teljesen random nyári napon megláttam a facebookon Szilvi hirdetését, elküldtem és az első interjún világossá vált számomra, hogy EZ AZ, amit én akarok…és azóta minden napom erről szól.

Mivel foglalkozik pontosan a mutargy.com oldal?

Az alaptevékenysége műtárgykeresés, hirdetés. Megjelenést biztosítunk galériáknak, aukciósházaknak, múzeumoknak: hirdetés, katalógus, banner és cikkek formájában. 2017-ben azonban új offline projekteket indítottunk, a legismertebb ezek körül a Műtárgyak Éjszakája, de rendeztünk tárlatvezetéseket, előadásokat, sőt ősszel egy konferenciát is.

Szilvi – Két kisgyerek mellett nem egyszerű dolgozni…a szabadúszó életet pont emiatt is választottad?

Igen. Nagyon jó állást hagytam ott, nagyvállalati ügyfélkapcsolattartó voltam egy francia banknál. Nem tudtam elképzelni, hogy egyik nap sem én megyek értük, kimaradok az életükből. Ez volt a legfontosabb érv és persze a cég is időközben fejlődött, új távlatok nyíltak. De így is nehéz döntés volt.

Andi – Kevés olyan fiatalt ismerek, mint te, aki ennyire érdeklődik a művészet, a kultúra iránt.. Honnan ez a lelkesedés?

Azt hiszem az első munkahely és az egyetem döntően befolyásolt. A művészet és a kultúra az értékrendemben kiemelt helyen van. Fantasztikus érzés megtapasztalni, ahogy egy-egy kiállítás működik, hogy milyen hatást gyakorol a befogadóra, hogy elindítja a gondolatait, érzéseit. Heidegger A műalkotás eredetében írta, hogy: „A mű közelében hirtelen máshol lettünk, mint ahol szokásunk lenni.” és én azt hiszem nálam erről szól ez az egész.

Tavaly volt az első, nagyobb, saját szervezésű eseményetek, a Műtárgyak éjszakája. Idén újra lesz. Mit lehet már tudni róla?

Andi -Hogy sokkal nagyobb és izgalmasabb lesz mint a tavalyi, pedig az is az volt.
Szilvi -Idén 30 helyszínen 50-60 programot tervezünk, valóban nagyon izgalmas „behind the scenes” programok lesznek: ha minden igaz még múzeumi raktárat és műtárgy-készítő műhelyeket is meg lehet majd látogatni.

Hol és hogyan képzelitek el a Műtargy.com-ot  5 év múlva?

Andi: a saját életemet sem tudom 2 évnél tovább tervezni :)
Szilvi: lesz egy zárható irodánk a KUBIK-ban, vagy több :)

Azt csiripelik a madarak, hogy félmaratont fogtok tavasszal futni…:) Milyen idővel lennétek elégedettek?

Andi -Az idő másodlagos, most az lesz a legjobb benne, hogy együtt futjuk. Egyébként ezek a madarak azt is csiripelték, hogy KUBIK futás is lesz.

Szilvi -Én először futom le, ezért a túlélés a cél.

+1 Andi – ha te egyedül szervezhetnél a KUBIK-ban egy bulit, hogyan nézne ki? Hogyan képzeljük el?:)

Mindenképp szürreális lenne. Mivel a február egy elég unalmas hónap így tuti, hogy csupa túlzás trash pop buli lenne. Kőmosott farmer, csúnya cipők, lávalámpa, glitterek mindenhol és indokolatlan pop zene. Úgy képzelem el, hogy az egész erősen súrolja a giccses plasztik ízléstelenség határát, ami rendkívül szórakoztató számomra.
Meg, amúgy szerintem itt többek számára is… szóval el is kezdjük a playlist összeállítását.

Glitterben úszkálás? Újabb felejthetetlen esténk lesz…:) Köszönjük Nektek, sok sikert kívánunk a munkátokhoz!:)