Október elején megtartottuk az első nyílt hetünket, melynek keretében az érdeklődők bepillantást nyerhettek közösségi irodánk életébe.  A Design hét programjaival kiegészülve minden napra jutott élmény a nálunk dolgozóknak.

Hétfőn este a Látókép Filmklubbal a rendezvénytérre kuckóztunk be, hogy megnézzük Hajdu Szabolcs által rendezett Tamara című filmét. Vetítés után Esztán Mónikával, a film látványtervezőjével beszélgetett, Teszler Tamás klubvezető. Kielemeztük a filmben kialakuló kapcsolatokat, átbeszéltük az első benyomást a szereplőkről és, hogy valójában hogyan alakult a film vége.

Kedden a Design Hét keretein belül, a Műtárgy.com szervezésében kortárs designerek mutatkoztak be a kávézónkban. Tervezők: Baraksó Alexandra, Fű Borbála, Horák Debora, Tóth Ádám és Zubor Lóránd. Kerámia tárgyakat, táskákat és egy újszerű fotelt vehettünk szemügyre. Kellemes hangulatban telt az este, a kiállítás darabjai november közepéig megtekinthetőek / megvásárolhatóak a KUBIK-ban.

A hét feléhez érve kicsit lelazítottuk az elménket és megnyújtottuk az izmainkat. Levente vezetésével este egy nyugtató jógán vettünk részt, hogy másnap kellemes izom lázzal és új lendülettel ébredhessünk.

Csütörtököt egy közös reggelivel indítottuk. Megalapoztuk a jó kedvünket, teletömtük a hasunkat és mindenki arcára kora reggeli mosolyt varázsoltunk. A reggeli végül elhúzódott a délelőttbe is… Vajon ez a munka morált tükrözi, a finom szendvicseket vagy a jó hangulatot?

Délután újra a design területére vándoroltunk, és helyet adtunk egy Brand & Lifestyle Workshop-nak, amit egy testvérpár állított össze. Kollár Borbála és Franciska két különböző vállalkozásba fogtak, de most közös útra léptek. Inspiráció, természetesen címmel könyvet írtak. A programjuk két részből állt. Elsőként Franci segített, hogy egyéni vizuális koncepció tervet állítsunk össze, majd közösen ötleteket gyűjtöttünk saját céljaink megvalósításához. Megalkottunk egy “moodboardot”, inspirációt gyűjtöttünk és közben megismertük egymás vállalkozásait.

A második részben Borival alkottunk, hogy új motivációt nyerjünk a fejlesztésekhez. Alkottunk, kiszakadtunk a valóságból és a természet elemein keresztül mutattuk meg önmagunkat. Miután elkészültünk saját munkáinkkal, megnéztük és megvitattuk egymásét.  Ki mit gondolt, amikor készítette, milyen céljaink vannak. Mindenki új meglátásokkal és több tapasztalattal gazdagodva ment haza.

Természetesen nem csak lazításból állt a hét. “KUBIK lakók” szorgosan dolgoztak. A hét folyamán az új lakók megismerhették, hogyan zajlik az irodai élet, milyen egy ilyen közösség tagjának lenni.

Következő KUBIK Open Week – 2018. január.