Judit egy éve érkezett hozzánk a KUBIK-ba. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy ránk talált, hiszen így szinte minden eseményünkön egészséges chipsekkel ismerkedhetünk Csehországból.Ismerjétek meg Juditot és “látogassátok” meg Csehországgal foglalkozó oldalaikat.

Mesélj kicsit magadról!

Egy családi cég egyik fele vagyok, amelyben a férjemmel dolgozunk együtt. A szakmámat tekintve húsz éve keresek és választok ki cégeknek munkatársakat különböző pozíciókra, és mivel a HR sosem volt egy könnyű terület, ezért három éve belefogtunk egy második láb növesztésébe is. Csehországból importálunk minőségi élelmiszereket, amelyből néhányat már a Kubikban is kóstolhattatok. Egyelőre egy webshopot működtetünk és direktben értékesítünk sörözőknek, egyéb vendéglátóhelyeknek, üzleteknek. Mivel cseh finomságokról van szó, a webshopunknak az egykor itthon is népszerű cseh mese, a Rumcájsz kalandjai ihletésére a „Manka Spájza” nevet adtuk.

Két elég különböző területtel foglalkozol. Jól érzem, hogy a Manka spájza egy “szerelemproject”?

Igen, jól érzed. Az egész ott kezdődött, hogy együtt szerettünk bele Csehországba, elkezdtünk rendszeresen kijárni és rájöttünk, hogy a cseh élelmiszerek nagyon igényesek és felettébb finomak. Elhatároztuk, hogy jó pár finomságot itthon is megismertetünk a nagyérdemű közönséggel. Így legalább van egy újabb nyomós érvünk arra, hogy még több időt töltsünk „odaát”. Persze, a Manka Spájza (http://www.mankaspajza.hu/), ahogy az előbb is mondtam nem csak egy hobbi a számunkra.

Írsz  Facebook oldalt, blog oldalt is Csehországról… Mi az oka ennek a kötődésnek? Éltél ott vagy utazgattál és beleszerettél?

Nem éltünk még ott és családi gyökereink sincsenek, de nagyon szeretjük az országot. Több mint 10 éve járunk oda rendszeresen. Félig turista szemmel nézve is egy igényes és eléggé nyugodtnak mondható ország, amiben az is szimpatikus, hogy nagyon vigyáznak az értékeikre. Az utazásaink során rengeteg fotót, élményt gyűjtöttünk, amit egy Csehországról szóló blogban, a „Csehország, nem csak Prága”-ban (https://nemcsakpraga.blogspot.com/) dolgoztuk fel. Hozzá készítettünk egy azonos elnevezésű Facebook oldalt is (https://www.facebook.com/nemcsakpraga/). Hat és fél év alatt a blogunk egy netmagazinná nőtte ki magát, több mint 550 cikket írtunk kultúráról, természeti és építészeti értékekről, a cseh sörökről, gasztronómiáról és sok minden másról, ami cseh és amire az oda utazók, érdeklődők kíváncsiak lehetnek. Ha érdekel valakit, örömmel várjuk az oldalainkon és én is megtalálható vagyok ezzel kapcsolatban bármikor.

Mióta vagy szabadúszó?  Dolgoztál korábban „rendes”, céges környezetben is?

Már 17 éve vagyok szabadúszó és néha vágyom rá, hogy komolyabb keretek között dolgozhassak, ezért is jöttem hozzátok. Előtte kereskedelmi területen, majd egy kisebb fejvadász cégnél dolgoztam, ahol kezdetben tanácsadó, később cégvezető lettem, de mivel tanulni szerettem volna, és ezt a tulajdonosok nem támogatták, a szabadúszás műfaját választottam.

Hogy kerültél hozzánk a KUBIK-ba?

Sokat keresgéltem a közösségi irodák között, de igazán sehol nem éreztem otthonosan magam. A neten keresgélve „kinéztelek” benneteket magamnak. Nagyon jó volt a hangulat, ami a fotókból áradt, és ehhez a környékhez is van kötődésem. Az első félévben csak interjúztatni jártam hozzátok, aztán már napi szinten itt dolgoztam. Ennek már egy éve, és nagyon élvezem az igazán kellemes és családias környezetet, amit Ti és a többi Kolléga nyújtotok. Bízom benne, hogy a jövő évben sikerül nálatok egy kis kiállítással és bemutatóval egybekötött rendezvényt is csinálnunk!