„.. az elõadók teljesítménye szokásos: telezsúfolt ppt oldalak, sok szöveggel, bonyolult ábrákkal. Lassan a résztvevõk csaknem fele belebújik az aktuális technikai eszközébe (telefon, laptop, tablet). Felkonferálják a következõ elõadót.Néhányan felnéznek. Az elsõ dia furán néz ki. Talán valami új következik? Az elõadó beszél, majd váratlanul perspektívát vált és belezoomol valahova. Egyretöbb szempár figyel. Aztán fejére állítja a világot és jobbra- balra, 360 fokban mozog a képernyõn. Érezzük, hogy egy konkrét cél felé haladunk, fizikálisan is. A hallgatóság csendben, visszafojtva, ugyanakkor gyermeki érvezettel figyel. Élvezi az utazást. …Erre az elõadóra biztosan mindenki emlékezni fog…”

Ha már próbálkoztunk valaha is a prezi.com prezentációkészítő kibogozásával, majd rövid idő után elkeseredve és feladva hagytuk abba, azon rágódva, hogy ez vajon csak “divatos játékszer” vagy valóban hasznos eszköz, akkor nagy szükség van arra, hogy áttekintsük miért is csodálatos dolog a prezi.

A rendszer igazi újítása és értéke, hogy a megalkotott tartalomhoz sokkal pontosabb vizualizáció illesztésére van lehetőség, akár zenéről, akár videóról legyen szó. A módszer látványos, mert a szinte védjegyévé vált zoom technikát alkalmazza. Sokszínűsége mellet nagyon könnyű a használata, template-eket és beépített stílusokat használ, mindezt letisztult grafikával. A legfontosabb mellette szóló érv pedig az, hogy felhasználóbarát.

Egy hatásos beszéd, egy jó prezentáció már félsiker. Április elején megtanultuk hogyan nyűgözzük le közönséget, májusban látványos prezentációkat készítünk. A prezi.com megismerésére és izgalmas prezentációk készítéséhez segítségül hívtuk Szabó Orsit, aki május 8-án minitréning keretében oszt meg velünk hasznos tippeket.

Nézd meg az eseményt a Facebook oldalunkon és gyere el!

 

Mindenkit várunk sok szeretettel.

A KUBIK csapata

 

Forrás: http://hrcafe.eu