A co-workerek munkastílusát kutató Deskmag – felmérés szerint a munkájukat a közösségi munkaterekben végzők átlagéletkora 36-37 év. Közülük 10-ből 6-an férfiak, 4-en nők.   Hosszú ideje dolgozunk azon a KUBIK-ban, hogy ez az arány nálunk megforduljon…:)  

Nagy örömünkre egyre több nő választja közösségi irodánkat munkahelyének.  Így tett közel egy éve Nóra és Réka is, akiket több éves külföldi munka után hazahúzott a szívük és most itthonról dolgoznak a kinti cégüknek.

  1. Meséljetek picit magatokról…. Mit végeztetek, mikor mentetek külföldre, miért jöttetek haza?

Weisz Réka:

2003-ban végeztem Budapesten az International Business Schoolban, ahol angol nyelvű közgazdász diplomát szereztem. Ezt követően kezdtem el itthon logisztikai területen dolgozni.

Először 2006-ban egy élelmiszerlánc magyarországi nyitását megelőzően kerültem Ausztriába, ahol másfél évig egy betanulási programban vettem részt. A hazatérés és a nyitás után 2009-ben immár a saját döntésem alapján tértem vissza, ahol egy –akkor még- logisztikai szoftverfejlesztő cégnél kezdtem el logisztikai tanácsadóként dolgozni. 8 és fél év után, tavaly decemberben a szívemre hallgatva költöztem haza.

Bácskai Nóra:

2006-ban végeztem a Corvinus Egyetemen, Nemzetközi Tanulmányok szakon.  Mivel már akkoriban több nyelven beszéltem, egy amerikai szolgáltató központnál helyezkedtem el, mint HR tanácsadó, és itt szippantott be az SAP világa. Ezt követően több más nemzetközi cégnél dolgoztam, az SAP HR moduljának a bevezetésében. A külföldre való költözésben elősorban a kalandvágy motivált, mindig is ki akartam próbálni, milyen lehet külföldön élni, és mit tudok kihozni ilyen szituacióban magamból. 2012-ben kiköltöztem Barcelonaba, majd egy jó karrierlehetőségnek köszönhetően egy év múlva továbbálltam Svájcba. Tavaly áprilisban költöztem haza, mert rettenetesen hiányzott a családom, a barátaim, és persze a budapesti nyüzsgés.

  1. Mivel foglalkozik a cég és ti mit csináltok benne?

Weisz Réka:

Egy, időközben már komplett logisztikai megoldásokat (hardver és szoftver) nyújtó cégnél dolgozom jelenleg Quality Assurance Engineer pozícióban. Különböző ügyfél-projekteken tevékenykedem, mint Quality Assurance Manager. Legfőbb feladatom a szoftver tesztelési fázisok tervezése, elökészítése, véghezvitele és dokumentálása. Àltalában egy pár fős, tesztelőkből álló csapatot vezetek, de ha időm engedi, én is szívesen részt veszek a tesztelésben.

Bácskai Nóra:

A cég, melynek dolgozom elég színes profilú, de a legtöbb embernek a csillogó, szebbnél szebb ékszerek jutnak eszébe. Jelenleg egy új HR rendszer bevezetésében veszek részt, HR Process & Project Managerként. HR folyamatok tervezésével, kiszervezésével, a rendszer oktatásával és támogatásával foglalkozom.

  1. Szeretitek ezt a freelancer életmódot és, ha igen mik az előnyei, hátrányai számotokra?

Weisz Réka:

A munkahelyemet és a munkámat nagyon kedvelem, így nagy öröm számomra, hogy a munkám jellege (és természetesen a főnököm ) lehetővé teszi, hogy itthonról is ugyanúgy folytassam. Számomra a rugalmas munkaidő és a szabadság, hogy én dönthetem el, honnan dolgozom hatalmas motiváció. Már a hazaköltözés tervezésekor eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék egy közösségi irodában dolgozni, de időről időre szívesen dolgozom egy-egy napot otthonról is. Bizonyos munkafázisokat, mint például specifikációk elemzése, tesztesetek létrehozása stb. könnyebben és gyorsabban végzek el nyugodt, csendes környezetben. A tesztelési fázisokban a kapcsolattartás, meetingeken való részvétel és a tesztelések felügyelete sem jelent problémát, hisz manapság számos eszköz teremt lehetőséget a közvetlen szóbeli vagy írásbeli kommunikációra. A kollégáimmal való személyes kapcsolatot viszont nem pótolják, így szívesen járok be továbbra is rendszeresen a munkahelyemre.

Bácskai Nóra:

A szabadság, hogy honnan és mikor dolgozom szerintem a legnagyobb előny, amit ez az életmód nyújt. Szerencsére a munkám olyan jellegű, hogy szinte bárhonnan el tudom végezni, csak egy laptop és wifi kell hozzá. Hátránynak a közösség hiányát tartom,ezért igyekszem rendszeresen meglátogatni őket.

 

  1. Végül, de nem utolsó sorban…. Miért a KUBIK :)?

Weisz Réka:

Mint vérbeli tesztelő, természetesen közösségi irodát is úgy választottam, hogy többféle lehetőséget kipróbáltam. A KUBIK volt az első iroda, ahová próbanapra jelentkeztem, és bár utána más helyeket is megnéztem, mégiscsak ide tértem vissza. Az otthonhoz való közelség, a könnyű megközelíthetőség természetesen a legfontosabb szempontok közé tartoznak, de a barátságos fogadtatás, a jó hangulat és a rendszeres közös programok még nagyobb vonzerővel bírnak. A finom kávéról nem is beszélve… Lassan egy éve dolgozom a KUBIK-ból, és örömmel mondhatom, hogy már vannak „közösségi irodás kollégáim”, akikekkel szívesen töltöm az ebédszünetet, illetve szervezek akár munka után is közös programot. KUBIK lakónak lenni nagyon jó! 

Bácskai Nóra:

Egy évig folyamatosan otthonról dolgoztam, ami eléggé megterhelő tud lenni, az ember nagyon hamar elszigetelődik a környezetétől. Az interneten kerestem rá, milyen opciók állnak rendelkezésre, és igy találtam rá a KUBIK-ra. Több közösségi irodát is kipróbáltam, mielőtt lehorgonyoztam volna itt, de a KUBIK volt a legmeggyőzöbb a lakásomhoz való közelség, a nyitott emberek, az inspiráló környezet, a kellemes légkör és nem utolsó sorban a szuper közösségi programok miatt

 

Köszönjük szépen és sok szerencsét a munkátokhoz!